Op zoek naar het lekkerste clafoutis van tomaat (tomatenquiche zonder bodem) recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag!
1: Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quiche- of ondiepe taartvorm (maar zeker geen springvorm i.v.m. met lekken) in met vloeibare margarine en verdeel de kerstomaten over de bodem.
2: Zeef de bloem in een kom, voeg peper en zout toe en maak een kuiltje in het midden. Voeg achtereenvolgens de melk, de eieren en de vloeibare margarine toe en klop een glad beslag.
3: Scheur de basilicumblaadjes in reepjes en roer ze door het beslag. Schenk dit beslag voorzichtig in de vorm en verdeel de kerstomaten weer een beetje als ze door het toevoegen van het beslag zijn verschoven.
4: Plaats de vorm in het midden van de warme oven en bak de clafoutis stevig en goudgeel gedurende ongeveer 35 à 40 minuten.